Mini placinte cu vita si pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2012 | 3731 vizualizari

 

Am profitat de faptul ca am primit tigaia de ceramica de pe site-ul meu de suflet Bucataras.ro,de la sponsorul Decorix,si am zis sa o incerc.Sincer imi place mult,se poate prepara fara ulei si se curata si foarte usor.Multumesc Bucataras!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de vita
  • jumatate piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 200  gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • 2 lingurite gris
  • sare
  • jumatate lingurita boia de ardei dulce
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei 
  • 50 gr cascaval
  • jumatate foaie aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini placinte cu vita si pui:

Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Se curata ceapa si se toaca marunt. Rosiile le taiem cubulete mici. Pieptul de pui il spalam,il tamponam cu un servet de bucatarie ,apoi il taiem bucatele micute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inmuiat impreuna cu rosiile. Le lasam 2-3 minute pe foc,apoi punem carnea de vita si de pui. Turnam o canita de apa si amestecam bine sa nu se formeze bulgarasi de carne. Lasam sa scada bine zeama ,apoi condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Omogenizam si punem marar. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Patrunjelul il spalam,indepartam cozile si il tocam . Cand compozitia de carne s-a racorit putin adaugam verdeata,oul ,grisul si le incorporam.

Presaram masa de lucru cu faina si asezam aluatul foietaj. Il mai intindem putin cu sucitorul si decupam cercuri cu un pahar. Luam o tava de briose ,o ungem bine cu unt apoi punem cerculete de aluat. Le umplem cu carne ,iar deasupra taiem fasii de cascaval. Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si le lasam pana sunt bine coapte. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini placinte cu vita si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv