Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 2698 vizualizari

 

Aveam stranse albusuri si galbenusuri si bagate la congelator, pentru ca aveam nevoie sa fac un numar mai mare de prajiturele individuale, am facut eu niste combinatii cu visine alcoolice si alte ingrediente, zic ca-s bune si pentru colindatorii mai mari... Bunatati pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 340 g margarina rama maestro
  • 175 g galbenusuri (au fost congelate)
  • 480 g albusuri (au fost congelate)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 200 g visine din visinata, taiate marunt si stoarse bine
  • un praf de sare
  • Glazura
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • bombonele colorate
  • hartiute pentru briose
  • forme ceramica
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice:

Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam visinele si faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus . Asezam hartiutele de briosa in formele de ceramica, in fiecare forma punem 2 linguri de compozitie. Dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu uleiul, se presara bombonele colorate. Se dau la rece sa se intareasca glazura.

TIPS-URI

1

se topeste ciocolata pe baie de abur, se trage de pe foc si apoi se adauga uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adi 1

05.01.2017, 22:00

Foarte bune!

anca_rm 1

06.01.2017, 09:25

excelente , visinele din visinata sunt minunate in prajitura , deci as cam vrea si eu din astea

dantes 1

06.01.2017, 10:24

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata