Mini savarine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Feb 2012 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g făină
  • 150 g unt sau 100 ml ulei
  • o lingură zahăr
  • 10 g drojdie
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • unt sau ulei pentru uns formele
  • pesmet
  • Sirop
  • 250 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1 lingură rom
  • Garnitură:
  • 500 g frișcă
  • marmeladă caise sau căpșuni.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine:

Cernem făina într-un castron.

În mijloc facem o gropiță în care punem drojdia amestecată cu laptele călduț.

Se amestecă cu puțină făină să se formeze maiaua care se va lăsa la crescut 15 minute.

Adăugăm apoi ouăle, zahărul, sarea și amestecăm cu restul de făină.

După ce frământăm bine, adăugăm uleiul călduț (sau dacă preferați untul, puteți pune 150 g unt topit).

Frământăm în continuare până se absoarbe tot uleiul.

Se acoperă și se lasă la cald pentru 40-60 minute.





Între timp pregătim siropul.

Se amestecă apa cu zahărul și se pune pe foc amestecând pănă se topește zahărul.

Se lasă să dea câteva clocote.

Romul se adaugă după ce se răcește.





Se iau formele speciale de mini savarine, se ung cu ulei sau unt și se tapetează cu pesmet.

Se umplu pe jumătate cu aluatul preparat.

Mie mi-au ieșit în jur de 20 de mini savarine.

Se lasă la crescut până ajunge aluatul la gura formei, apoi se dau la cuptor (preîncălzit) unde se țin până se rumenesc (15-20 minute în funcție de cuptor).

Se lasă să se răcească în forme.





Când s-au răcit, se însiropează după ce s-a tăiat căpăcelul cu model, dar nu de tot, cât să putem să punem frișcă bătută în mijloc.

Se ung cu marmeladă și se dau la rece până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:16

delicioase

mirela0911 1

07.02.2012, 23:45

foarte bune!

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:51

Bine ai venit !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet