Prajitura cu ciocolata

de adinaciosescu in Prajituri, 18 Oct 2010 | 3056 vizualizari

 

Este o reteta preluata din "jurnalul national"

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 100 gr.ciocolata menaj,neagra
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. ciocolata 
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga albusurile batute cu un praf de sare si amestecate cu faina.Amesteci de sus in jos cu grija sa nu se lase.Apoi adaugi ciocolata topita,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Coci in tava unsa si tapetata cu faina sau tava tapetata cu hartie de copt. Rece il tai in doua foi.


Crema:


Galbenusurile le freci cu zaharul,adaugi laptele si le pui pe bain-marie sa fiarba ,pana se ingroasa,apoi dai la racit. Rece adaugi ciocolata topita si iar dai la rece putin.Apoi amesteci cu untul spuma.


Cu aceasta crema umpli blatul si dai un strat subtire si deasupra. Deasupra razi ciocolata sau ce-ti doreste sufletelul.

 

TIPS-URI

1

poti folosi coaja de lamaie in loc de portocala

2

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:24

la multi multi ani

lia maria 1

14.11.2010, 11:46

LA MULTI ANI ! sanatate si implinirea dorintelor

Laly 1

14.11.2010, 12:46

LA MULTI ANI,Sa fii sanatoasa si iubita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty bars