Mini tarte cu legume

de adnia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 2969 vizualizari

 

O idee pt. gustari , mic dejun, aperitive....si tot ce va place voua!

 

INGREDIENTE

  • pt. aluat:
  • -1 ou
  • -1 lingura untura de casa
  • -putina sare
  • -1 varf de cutit praf de copt
  • - cascaval ras
  • -2-3 linguri apa cu gheata
  • -faina cat cuprinde
  • pt umplutura
  • -legume fierte putin in apa cu sare si maruntite (eu am pus morcov, ardei gras, broccoli, un fir de ceapa verde proaspat)
  • -2 oua
  • -smantana
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu legume:

Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura.


Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras, am amestecat cu morcovul taiat cuburi mici, mici si broccoli maruntit, am asezonat cu sare si piper si am amestecat cu ou batut, smantana si cascaval.


Am scos aluatul de la rece, am format bilute si le-am le-am copt in forma de fonta din dotare (ca aceea de nuci...veeeeche, veche, dat care mi-e tare draga).


Daca nu aveti o astfel de forma, puteti aseza aluatul in mini forme de tarta sau savarine, unse cu unt si tapetate cu faina, sau puteti folosi tava de briose cu acelasi succes.In aceste cazuri, asezati aluatul in forme, iar in cavitatea formata puneti hartiute speciale de briose, pe care le umpleti cu boabe de fasole, orez, linte etc,. ce aveti prin casa si e bun de sacrificiu (acest procedeu este folosit pt. a impiedica aluatul sa se lase pe margini, iar fundul formelor sa se umfle, rezultand niste cosulete tare inestetice). Dati formele la cuptor pana se rumeneste crusta, iar dupa racirea completa, le scoateti din forme...si aveti cosuletele perfecte.


Dupa ce am terminat de copt cosuletele, le-am umplut cu compozitia de mai sus si le-am dat la cuptor pt. 10 min. Sunt delicioase atat calde, cat si reci.


Eu le prefer reci.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

26.01.2013, 14:06

Rocsi 1

26.01.2013, 19:38

Ce dragute sunt!

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:11

si sanatoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartof si branza la cuptor