Mini-tarte speciale cu pui si spanac cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2009 | 13323 vizualizari

 

Nu va mai spun de cand visez la tarta cu spanac si branza! azi am facut o reteta inventata pe moment, a iesit extraordinar de delicioasa! Unele le-am umplut cu spanac si branza si altele cu piept de pui si ficatei.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 1 pachet branza grasa de vaci
  • jumatate de pachet de unt moale
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • un praf de sare
        Compozitia de spanac:
  • 200 g spanac congelat
  • 200 g telemea sarata de vaca
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ou
  • marar si patrunjel verde tocat
  • o lingura mare cu smantana
  • o lingura cu cascaval ras
  • sare, piper si nucsoara
        Compozitia de pui:
  • jumatate de piept de pui mai mare
  • 2 ficatei mari de pui
  • 2 fire de ceapa verde
  • un ou
  • marar si patrunjel verde tocat
  • o lingura mare cu smantana
  • o lingura cu cascaval ras
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte speciale cu pui si spanac cu branza:

Pregatim mai intai umpluturile. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele fine, mararul si patrunjelul il tocam fin, pieptul de pui si ficatelul le taiem si pe ele cuburi mici.

Intr-o tigaie de teflon punem o lingura de ulei de palmier, apoi adaugam pieptul de pui si ficatelul, condimentam cu sare si piper si lasam putin la inabusit. Adaugam apoi ceapa verde si cateva linguri de apa si mai lasat 5 minute la inmuiat. Scoatem compozitia intr-un castron si lasam la racit. Oul se bate cu smanatana si cascavalul ras (eu am avut ementaler) si apoi o turnam peste pui. Adaugam si verdeata si amestecam bine. E gata, o lasam acum de-o parte si pregatim cealalta umplutura.

Spalam tigaia si punem iar la incins o lingura de ulei de palmier. Adaugam spanacul congelat si cateva linguri de apa si il lasam sa se inmoaie. Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Adaugam ceapa verde si mai lasam 5 minute pe foc. Pana cand se raceste compozitia, pregatim iar un ou batut cu smantana si cascaval, iar telemeaua o zdrobim intr-un castron cu furculita. Adaugam peste branza spanacul racit, oul cu smantana si verdeata si amestecam bine.

Acum sa pregatim aluatul. Batem cu mixerul branza de vaci, untul moale, ouale si praful de sare, apoi adaugam faina, putin cate putin. Punem pe masa de lucru faina din belsug si framantam putin aluatul, adaugand din cand in cand faina, pana nu se mai lipeste de degete.

Tarta poate fi facuta intr-o forma mare, impartind aluatul in doua, ca sa ajunga pentru cele doua umpluturi. Eu am preferat sa fac mini-tarte.

Intindem putin aluat cu facaletul, decupam cu forma de tarta in aluat (acesta va fi capacelul) si apoi imbracam forma tartei cu foaia intinsa. Punem 2 linguri de umplutura in tarta, o acoperim cu capacul de aluat, o ungem cu ou batut si o intepam cu furculita din loc in loc. Umplem apoi toate formele de tarte cand cu compozitie de pui, cand cu cea de spanac. Eu am copt de 3 ori pentru ca am doar 4 forme

Atentie, cuptorul sa fie incins din timp, punem formele in tava de la aragaz si le coacem la foc mic 15 minute. Verificam sa fie frumos rumenite deasupra. Se scot fierbinti din forme si apoi se lasa se se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte speciale cu pui si spanac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella