Chifteluţe de dovlecei

de sisterskitchen in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2012 | 3563 vizualizari

 

Zilele trecute ne gandeam ce sa mai gatim, asa ca am dat o tura prin piata si ne-am ales cu niste dovlecei.
Astazi va recomandam o alta reteta de sezon care ne place foarte mult. Chiftelutele de dovlecei sunt simplu de preparat si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 6 dovlecei de marime potrivita
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • 7 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 100 g faina ulei pentru prajit
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de dovlecei:

Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.

Cu o lingura luam din compozitie, facem cu mana chiftelutele si in acelasi timp le stoarcem de zeama. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe o parte si alta.

Se scot pe un platou acoperit cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulz