Tarta cu branza

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 3770 vizualizari

 

Exceptand faptul ca ar fi trebuit sa o mai tin in cuptor, va zic ca este pur si simplu o bunatate! E prima data cand pun in practica o astfel de tarta (de fapt am mai avut o incercare demult ), asa ca pentru aluat m-am inspirat de la dragul meu Fluturas Mov! :x Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • sare dupa gust
  • 130 gr iaurt natural
  • o lingurita cu chimen
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 4 oua mari
  • 1 rosie potrivita
  • 1/2 ardei capia
  • 300 ml smantana
  • sare si busuioc dupa gust
  • o legatura cu marar proaspat
  • 300 gr telemea de oaie Delaco
  • 2 cutii Ceva fin: Crema de branza cu verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Incepem prin a framanta aluatul din ingredientele date. Vom obtine un aluat elastic, usor de modelat. Il acoperim cu o folie si il pastram la rece pentru aproximativ 2-3 ore.


Dupa acest timp, ungem o tava cu putin ulei si intindem aluatul (eu l-am modelat cu degetele, dar il puteti intinde cu sucitorul si ii taiati marginile in exces). Adaugam umplutura pregatita intre timp astfel: telemeaua trecuta prin razatoare, o amestecam cu crema de branza, mararul tocat marunt, ouale, smantana si condimentele dupa gust. O ornam cu felii de rosii si ardei capia si o coacem la foc potrivit pana se rumeneste bine.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu grabiti focul pentru ca aluatul nu se va coace suficient de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Pushaa 1

24.02.2014, 15:04

ce bine arata!!

Dya Daniela Andrei 1

24.02.2014, 18:42

Cred ca glumesti MIe mi se pare oribila ,,, mai ales ca pe margini nu s-a copt suficient...

babi5 1

07.10.2014, 08:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cosulete la cuptor