Piure de cartofi in doua culori

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 12606 vizualizari

 

O sa va postez si cateva retete de garnituri pe care le fac acasa si le folosim si la restaurant, doar ca aranjate si poate condimentate diferit, orice mancare simpla poate sa devina vedeta, totul este sa ii se acorde o sansa :) .

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi
  • unt
  • ulei masline
  • lapte
  • cartofi mov/vitelotte
  • sare de mare
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi in doua culori:

In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si explicatia e simpla, isi pastreaza amidonul si gustul si nu iau apa asa cum se intampla daca sunt fierti taiati bucatele in apa cu sare. Textura lui este diferita de spuma de cartofi cu care suntem obisnuiti dar gustul este sublim.


Se fierb cartofii cu apa si sare de mare, se curata fierbinti si se zdrobesc cu o presa ( nu cu blender sau mixer). Se adauga lapte fierbinte in care am topit unt si ampus putin ulei de masline, sare de mare si se amesteca bine un tel rotund, se asezoneaza cu piper alb la sfarsit.


Exact in acelasi mod se prepara si cartofii violet, la care putem adauga putina smantana in compozitie atunci cand facem piure-ul.


Cu un inel de montaj se aseaza piure-ul alb in baza si cu ajutorul unui poche folosit si in patiserie se adauga piure-ul violet . Totul este simplu si usor si rezultatul este nu numai frumos ci si deosebit de gustos, va doresc pofta buna !

TIPS-URI

1

cartofii se fierb incoaja se curata si se zdrobesc fierbinti pentru a pastra in intregime aroma cartofului

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:54

e prima oara cand vad asa ceva ...super !!

Ligia Bxl 1

15.05.2014, 18:50

minunata culoare

Sylvia 1

15.05.2014, 19:34

si gustul e super bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piftie de pui

de Lau 9

ieri la 22:03

Waffe aperitiv cu masline

de Lau 9

ieri la 21:26

Felii londoneze

de RuxyRux 9

ieri la 21:23

Salata de Icre de caras

de Bunica 7

ieri la 21:00

Pastrama de pui

de Lau 9

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete cu cascaval