Mini tort de clătite cu sos de capșuni

de CameliaR in Dulciuri, 11 Feb 2016 | 1820 vizualizari

 

''Clatite rumenite, cu dragoste pregatite''!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 300 gr lapte
  • 2 oua
  • 50 gr unt topit
  • 200 gr capsuni congelate
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tort de clătite cu sos de capșuni:

Mod de preparare clatite:

Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau cu un buretel imbibat in ulei. In acest mod trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Mi-au iesit 9 clatite.

Mod de preparare sos de capsuni:

Intr-o oala mica punem cele 200 gr de capsuni. Pasam fructele pana devin o pasta. Punem fructele pasate pe foc si adaugam cele 2 linguri de zahar. Lasam compozitia aproximativ 10 minute pana se ingroasa.

Mod asamblare: 

Pe o farfurie intinsa asezam 2 clatite una peste alta. Punem deasupra clatitelor 1 lingura de sos de capsune si apoi acoperim cu inca 2 clatite. Procedam astfel pana terminam clatitele. Decoram cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort de clătite cu sos de capșuni" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă din piept de curcan cu tăiței de casă

ieri la 21:27

Tocanita din carne de curcan, pui si porc, la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:36

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl 7

ieri la 13:33

Supa crema de rosii

de oanapl 7

ieri la 12:49

RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit