Mini-amandine

de corina241 in Prajituri, 30 Oct 2010 | 12869 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul 1:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Blatul 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 100g nuca macinata
  • esenta de rom

Crema:

  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt
  • esenta de rom

Sirop:

  • 100ml apa
  • 3 lingurite zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-amandine:

Blatul 1:Albusurile le batem spuma pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topeste bine.vom obtine o spuma tare.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le turnam in castronul cu albusuri continuant sa le amestecam cu o lingura de lemn.Esenta de rom se adauga si ea.Faina+cacao+praf de copt amestecate le turnam in ploaie peste restul compozitiei.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/30 cm) punem compozitia in cuptorul incins pentru 30 minute.

Blatul 2:Procedem ca si in cazul primului blat,iar la sfarsit adaugam nuca macinata.

Crema:Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de foc,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Siropul:Apa,zaharul si esenta de rom se fierb intr-un ibric si doar dupa ce s-a racit il putem folosi.

Asamblare:Blatul 1 il insiropam,adaugam un strat de crema,apoi punem blatul 2,pe care-l insiropam deasemenea si iarasi un rand foarte subtire de crema(crema are culoarea si consistenta unei glazuri inchegate).

Decoram cu frisca lichida(batuta bine) si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

elena1988 1

16.03.2011, 14:46

babi5 1

23.09.2013, 21:43

Giana 1

26.05.2014, 17:04

Imi plac mult amandinele facute acasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide