Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blatul 1:
Blatul 2:
Crema:
Sirop:
Blatul 1:Albusurile le batem spuma pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topeste bine.vom obtine o spuma tare.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le turnam in castronul cu albusuri continuant sa le amestecam cu o lingura de lemn.Esenta de rom se adauga si ea.Faina+cacao+praf de copt amestecate le turnam in ploaie peste restul compozitiei.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/30 cm) punem compozitia in cuptorul incins pentru 30 minute.
Blatul 2:Procedem ca si in cazul primului blat,iar la sfarsit adaugam nuca macinata.
Crema:Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de foc,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.
Siropul:Apa,zaharul si esenta de rom se fierb intr-un ibric si doar dupa ce s-a racit il putem folosi.
Asamblare:Blatul 1 il insiropam,adaugam un strat de crema,apoi punem blatul 2,pe care-l insiropam deasemenea si iarasi un rand foarte subtire de crema(crema are culoarea si consistenta unei glazuri inchegate).
Decoram cu frisca lichida(batuta bine) si ciocolata rasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult