Mini-amandine

de corina241 in Prajituri, 30 Oct 2010 | 9313 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul 1:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Blatul 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 100g nuca macinata
  • esenta de rom

Crema:

  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt
  • esenta de rom

Sirop:

  • 100ml apa
  • 3 lingurite zahar
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-amandine:

Blatul 1:Albusurile le batem spuma pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topeste bine.vom obtine o spuma tare.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le turnam in castronul cu albusuri continuant sa le amestecam cu o lingura de lemn.Esenta de rom se adauga si ea.Faina+cacao+praf de copt amestecate le turnam in ploaie peste restul compozitiei.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/30 cm) punem compozitia in cuptorul incins pentru 30 minute.


Blatul 2:Procedem ca si in cazul primului blat,iar la sfarsit adaugam nuca macinata.


Crema:Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de foc,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.


Siropul:Apa,zaharul si esenta de rom se fierb intr-un ibric si doar dupa ce s-a racit il putem folosi.


Asamblare:Blatul 1 il insiropam,adaugam un strat de crema,apoi punem blatul 2,pe care-l insiropam deasemenea si iarasi un rand foarte subtire de crema(crema are culoarea si consistenta unei glazuri inchegate).


Decoram cu frisca lichida(batuta bine) si ciocolata rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elena1988 1

16.03.2011, 14:46

babi5 1

23.09.2013, 21:43

Giana 1

26.05.2014, 17:04

Imi plac mult amandinele facute acasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone