MINI-CALZONE

de Retete_Haplea in Pizza, 20 Apr 2015 | 2059 vizualizari

 

Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina,

25 g drojdie proaspata,

1 lingurita de zahar,

1 lingurita sare,

2 linguri de ulei de masline,

apa minerala

Ingrediente pentru umplutura:

250 jambon taiat cubulete,

1 ardei gras rosu taiat cubulete,

200 g cascaval razuit,

50 g parmezan razuit,

1 galbenus pentru uns deasupra

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MINI-CALZONE:

Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.

Lasam la crescut la cald jumatate de ora.

Luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan.


”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite. Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt. Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou.

Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Le servim calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "MINI-CALZONE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

20.04.2015, 12:09

MotanLaOale 1

20.04.2015, 15:51

Rocsi 1

20.04.2015, 20:59

Mmm, as vrea si eu sa le degust acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza