Minipizza

de Andra_Constantinescu in Pizza, 1 Aug 2015 | 3911 vizualizari

 

Am pregatit o pizza in miniatura. M-am inspirat din imaginea copertei unei carti.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 g drojdie;
  • o jumatate de lingurita zahar;
  • 100 ml lapte caldut;
  • aproximativ 200 g faina;
  • aproximativ 50 ml ulei;
  • sare.
  • Topping:
  • 23 de felii de rosie cu forma alungita;
  • 50 g sunculita taraneasca afumata;
  • 50 g cascaval;
  • doua masline;
  • o jumatate de ardei kapia.
Portii: 23
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipizza:

Aluat:

Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si doua linguri de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut.

Asamblare:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie si se decupeaza cerculete. Pe fiecare cerculet se pune cate o felie de rosie, o feliuta de sunculita, o feliuta de maslina si o feliuta de ardei kapia. La final se pune cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minipizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

02.08.2015, 20:05

Te astept Rocsi

-Licurici- 1

03.08.2015, 09:38

Ce frumusele sunt!

Gicuta 1

10.08.2015, 10:38

Apetisante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida la tigaie