Mini-pizza zambitoare

de Patricia Iordache in Pizza, 27 Feb 2013 | 7172 vizualizari

 

Am preparat aceste mini pizza pentru un bufet suedez.
Sunt foarte gustoase si haioase atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 500 gr. faina;
  • - 250 ml apa calduta;
  • - 6 linguri ulei de masline;
  • - o lingurita zahar;
  • - 1 cub drojdie (25 gr.);
  • - sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 24 masline negre fara sambure;
  • - 100-150 gr cascaval ras;
  • - sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • - 100-150 gr. salam sasesc;
  • - un ardei gras rosu potrivit;
  • - cimbru;
  • - putina sare;
  • - putin piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza zambitoare:

Cum preparam aluatul:


Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.

Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.



Cum pregatim umplutura:


Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.


Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem salamul cu o forma (eu floricica) sau cu capacul unei sticle de apa minerala, astfel incat sa obtinem cate 2 obrajori pentru fiecare minipizza. Taiem fiecare maslina in doua, pe lungime astfel incat sa obtinem 2 ochi pentru fiecare minipizza. Taiem ardeiul gras in bucati mici, usor curbate pentru a obtine o gurita pentru fecare minipizza.


Cum montam preparatul:


Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, intindem o foaie nici subtire nici groasa si cu ajutorul unei cutii de conserva (eu am avut o cutie de la un compot de ananas) taiem cercuri pentru a obtine fata minipizzei :)


Acoperim cercurile cu un prospop mare si le lasam sa mai creasca putin la loc cald (aproximativ 15 minute). Punem un strat subtire de sos de rosii, adaugam condimentele, punem putin cascaval ras, apoi asezam cu grija ochii (maslinele), obrajorii (salamul) si gurita (ardeiul gras).


Asezam toate "zambaretele" in tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 220 grade, pentru 15-25 minute, pana devin rumene.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza zambitoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 13:00

JamilaCuisine 1

28.02.2013, 18:03

Ce dragutze sunt!!!!

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 18:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata