Mini-rulouri cu scortisoara

de _Alina_ in Dulciuri, 17 Sep 2012 | 3354 vizualizari

 

Va invit la o portie de mini-rulouri delicioase servite cu o cafea tare.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 12 g drojdie
  • 500 ml apa calduta
  • 60 ml ulei de palmier
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • ulei
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu scortisoara:

Aluat

1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.

2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.

3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.

4. Se lasa la dospit 1 si 1/2 h - 2 h.  Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.

Asamblare

1. Dupa ce aluatul a dospit, il taiem in parti egale si il intindem

2. Ungeti foaia de aluat cu putin ulei.

3. Se presara zahar brun si scortisoara peste foaia de aluat

4. Se ruleaza aluatul, se taie in bucati de 5 cm lungime, care se strag la unul din capete.

5. Puneti melcisorii intr-o tava si mai lasati 10 min  inainte de a da la cuptor.

6. Introduceti tava in cuptor 40 minute la 180 °C.

7. Cand scoateti de la cuptor, ungeti rulourile cu un amestec de apa si  zahar si acoperiti cu un prosop curat pentru 5 min. 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru aluat puteti inlocui apa cu lapte caldut (400 ml) si uleiul de palmier cu unt (50 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lilik 1

18.09.2012, 23:57

grozave

mamaieelena 1

19.09.2012, 09:32

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:22

tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu scortisoara