Mini-rulouri cu scortisoara

de _Alina_ in Dulciuri, 17 Sep 2012 | 2590 vizualizari

 

Va invit la o portie de mini-rulouri delicioase servite cu o cafea tare.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 12 g drojdie
  • 500 ml apa calduta
  • 60 ml ulei de palmier
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • ulei
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu scortisoara:

Aluat


1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.


2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.


3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.


4. Se lasa la dospit 1 si 1/2 h - 2 h. Eu il folosesc aproape la orice de la pizza pana la cornuri si strudel. Este minunat.


Asamblare


1. Dupa ce aluatul a dospit, il taiem in parti egale si il intindem


2. Ungeti foaia de aluat cu putin ulei.


3. Se presara zahar brun si scortisoara peste foaia de aluat


4. Se ruleaza aluatul, se taie in bucati de 5 cm lungime, care se strag la unul din capete.


5. Puneti melcisorii intr-o tava si mai lasati 10 min inainte de a da la cuptor.


6. Introduceti tava in cuptor 40 minute la 180 °C.


7. Cand scoateti de la cuptor, ungeti rulourile cu un amestec de apa si zahar si acoperiti cu un prosop curat pentru 5 min.




TIPS-URI

1

Pentru aluat puteti inlocui apa cu lapte caldut (400 ml) si uleiul de palmier cu unt (50 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

lilik 1

18.09.2012, 23:57

grozave

mamaieelena 1

19.09.2012, 09:32

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:22

tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon