Placinta impletita cu mere

de Criss in Dulciuri, 4 Dec 2013 | 6795 vizualizari

 

Azi va prezint un desert simplu, rustic as zice eu, o placinta impletita cu mere. Si nu m-am zgarcit deloc la mere dupa cum se vede :D desi probabil ar fi aratat mai bine daca stratul de mere ar fi fost mai subtire. Sa trecem asadar la reteta noastra, reteta pe care am gasit-o pe blogul Papabun.Am sa scriu reteta asa cum am facut-o eu, pentru ca fata de reteta Gabrielei, a mea e putin diferita.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • 3 linguri zahar
  • drojdie 25 gr
  • 2 lg ulei
  • coaja rasa de lamaie sau portocale
  • Umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 8 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 lingura gris un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu mere:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga zahar dupa gust, scortisoara la fel, dupa gust si se calesc merele pana cand scade tot sucul. Eu pentru siguranta am adaugat la final o lingura de gris.

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 2 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, se imparte in trei parti trasand usor cu cutitul doua linii drepte, dar avand grija sa nu se taie aluatul. Apoi partile laterale se taie in fasii de cate 1 cm. Pe mijloc am presarat putin gris care are rolul de a absorbi sucul merelor. Apoi se pune umplutura si se impleteste placinta. Sfatul meu este sa intindeti fiecare foie dreptunghiulara pe o coala de hartie de copt si asa sa impletiti placinta, pentru ca altfel e practic imposibil de transferat in tava. Eu stiu ca era sa dau cu placinta de pamant :D de nervi. De fapt se si observa ca una e putin mai stramba decat cealalta. La a doua deja m-am prins :D si n-am mai facut aceeasi greseala. Se mai lasa placintele 10-15 minute sa mai creasca, se ung cu ou batut, apoi se coc 35-40 minute, pana cand incep sa se rumeneasca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

05.12.2013, 06:11

Rocsi, din pacate nu mai am dar cu siguranta mai fac.

Constelatialeu 1

05.12.2013, 07:23

Larisel 1

05.12.2013, 17:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere