Minitarte cu caramel

de Toamna07 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 4651 vizualizari

 

Daca vreti sa pregatiti un desert mai putin pretentios,dar foarte gustos,incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt

Crema caramel :

  • 400 g zahar
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml apa
  • 50 g unt
  • 50 g cereale

Decor:

  • ciocolata alba rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caramel:

Mod de preparare:

Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la frigider pentru o ora.

Pentru crema caramel,puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat.Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul,cu atentie,pentru ca sar stropi fierbinti.Amestecati bine ingredientele .Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.

Un dulce de 5* !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

07.10.2012, 23:45

Foarte faine!

Angelina_Elena 1

07.10.2012, 23:52

arata minunat!

diaconta 1

08.10.2012, 14:24

super

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte din foietaj cu nectarine