Briose cu mandarine

de mikidaniro in Prajituri, 9 Feb 2012 | 3591 vizualizari

 

Aceste briosele sunt un deliciu langa o cana de cafea ,cappuccino sau ca gustare.Se fac rapid,dispar si mai rapid :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200g faina
  • 150g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 mandarine(cca 100g fara coaja)
  • 50 ml lichior cirese(sau de care va place)
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mandarine:

Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min.

Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.

Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie,atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''.Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra sau bobite de cereale.

De obicei ies 12 buc,dar acum am avut hartie de briose mai mare si mi-au iesit doar 11 buc.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui mandarinele cu portocale sau orice fruct va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Boabe de cafea"