Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

de Mihaela11_jo in Prajituri, 4 Dec 2010 | 3043 vizualizari

 

In tarile arabe oregano verde se gaseste pe piata aproape tot timpul anului; astfel este folosit la numeroase mancaruri si prajituri gen saratele, pogacele, croissants,placinte,foetaj.
Proaspat, oregano este extraordinar de aromat si putin iute.

 

INGREDIENTE

  • 250 gm unt sau margarina moale
  • 400 gm faina
  • 200 gm telemea de oaie desarata si rasa pe razatoarea mica
  • 3 lingurite de drojdie instantanee
  • 2 lingurite chimin boabe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana frunze de oregano verde maruntite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde:

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.
Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.
Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste putin.
Intre timp se incalzeste cuptorul si se coc la foc potrivit cca 35 de minute.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-0
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-1
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-2
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-3
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-4
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-5
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-6
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde-7

COMENTARII (8)

Ina

Ina 1

06.12.2010, 19:18

ce dragute sunt!!!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 15:14

Multumesc Ina

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!