Tarta cu fructe

de mamidesara in Prajituri, 6 Ian 2011 | 3937 vizualizari

 

O tarta simpla, care sigur nu va da batai de cap. Reusita sigura!
Reteta personalizata, "executata" de Revelion 2011.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de faina
  • - 4 linguri de zahar
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 1 varf de cutit praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - coaja de lamaie sau de portocala
  • Crema:
  • - 2 plicuri de budinca de frisca sau vanilie (Pudding de la Dr. Oetker)
  • - 6 linguri de zahar tos
  • - 800 ml lapte
  • Ornare si finisaj:
  • - fructe (kiwi, banane, o cutie de compot de ananas, portocale)
  • 2 plicuri de gelatina alba (din nou de la Dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Blatul e unul foarte simplu: se separa albusurile si se bat spuma cu 2 linguri de zahar, ca la bezea. Galbenusurile se freaca si ele cu cele 2 linguri de zahar ramase si se incorporeaza usor in bezea, se adauga praful de copt si coaja de lamaie/portocala si aromele. Se coace in cuptorul preincalzit, intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina.

Crema se pregateste cf instructiunilor de pe plic. La doua budinci eu pun mai putin lapte totusi, sa iasa mai groasa crema, adica in loc de 1l de lapte, pun doar 800ml. Se pune peste blatul racit si insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Urmeaza stratul de fructe, dupa placere. La final, se  desface gelatina in apa rece si cand s-a inmuiat, se pune pe foc sa fiarba cateva minute,  pana devine transparenta. Se toarna peste tarta, uniform, din mijloc inspre margini.

Se da la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga bine gelatina.

Pofta mare!

 

COMENTARII (20)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:07

buna tarta

mamidesara

mamidesara 1

30.12.2012, 15:24

Multumesc pentru aprecieri! La multi ani!!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:53

Ce frumos e ornata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!