Desert mini tarte cu fructe de padure

de Meea in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 2013 vizualizari

 

 Ce mai faceți? Cum sunteți? Sper că vă bucurați de apropierea verii la fel de mult ca și mine haha:)). Nu vă țin mult astăzi, vă spun doar că am devenit îndrăgostită de fructe de pădure sezonul acesta! Da` nu oricum, ci ACRE TARE! Probabil deja multe dintre voi vă strâmbați când auziți de acrituri, dar eu am mâncat sezonul acesta ANGRO

          Și tartele mele au fost acre, dar voi puteți adăuga mai mult zahăr, pe gustul vostru. În continuare plănuiesc să vă prezint rețete noi pentru prepararea înghețatei în casă, dar și alte rețete speciale pentru anotimpul care urmeaza. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (8 mini tarte cu diametrul de 10 cm):
  • 220 g făină
  • 200 g smântână
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri apă
  • sare
  • Ingrediente umplutură:
  • 300 g fructe de pădure
  • 5 linguri zahăr brun
  • scorțișoară
  • Nutella
  • 1 ou (pentru uns tarta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu fructe de padure:

 

          Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm zahărul, oul bătut, apa și puțină sare. Frământăm ușor aluatul în vas, până când nu mai este lipicios (la nevoie mai adăugați făină). Înfoliem aluatul și îl dăm la congelator pentru 15 minute.

          În timp ce aluatul stă la congelator, pregătim repede umplutura: amestecăm fructele de pădure cu zahărul și scorțișoara (la acest pas puteți adăuga zahăr în plus dacă nu sunteți fani acriturii haha:)) ).  

        Întindem aluatul într-o foaie mai subțire.  Decupăm aluatul în 8 cercuri cu diametru de 10 cm (ale mele așa au fost). Restul de aluat îl folosim la împodobirea tartei.  

      Ungem formele pentru tarta, cu puțin ulei, punem aluatul și îl ințepăm cu furculița. Ungem tartele cu Nutella și le umplem cu 1-2 linguri din fructele de pădure. Decorăm tartele după bunul plac, le ungem cu oul bătut și presărăm zahăr brun.

      Lăsăm tartele la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 20-25 de minute sau până când devin arămii.
     Le servim cu voie bună și o cupă de înghețată dacă aveți!
*În cazul în care vă panicați de ”erupția” fructelor de pădure, eu vă îndemn să vă calmați pentru ca rezultatul va fi unul delicios cu siguranță!  

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/mini-tarte-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema