Desert mini tarte cu fructe de padure

de Meea in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 2046 vizualizari

 

 Ce mai faceți? Cum sunteți? Sper că vă bucurați de apropierea verii la fel de mult ca și mine haha:)). Nu vă țin mult astăzi, vă spun doar că am devenit îndrăgostită de fructe de pădure sezonul acesta! Da` nu oricum, ci ACRE TARE! Probabil deja multe dintre voi vă strâmbați când auziți de acrituri, dar eu am mâncat sezonul acesta ANGRO

          Și tartele mele au fost acre, dar voi puteți adăuga mai mult zahăr, pe gustul vostru. În continuare plănuiesc să vă prezint rețete noi pentru prepararea înghețatei în casă, dar și alte rețete speciale pentru anotimpul care urmeaza. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (8 mini tarte cu diametrul de 10 cm):
  • 220 g făină
  • 200 g smântână
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri apă
  • sare
  • Ingrediente umplutură:
  • 300 g fructe de pădure
  • 5 linguri zahăr brun
  • scorțișoară
  • Nutella
  • 1 ou (pentru uns tarta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu fructe de padure:

 

          Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare până la epuizare. Așadar, amestecam cu furculița făina și smântâna. Adăugăm zahărul, oul bătut, apa și puțină sare. Frământăm ușor aluatul în vas, până când nu mai este lipicios (la nevoie mai adăugați făină). Înfoliem aluatul și îl dăm la congelator pentru 15 minute.

          În timp ce aluatul stă la congelator, pregătim repede umplutura: amestecăm fructele de pădure cu zahărul și scorțișoara (la acest pas puteți adăuga zahăr în plus dacă nu sunteți fani acriturii haha:)) ).  

        Întindem aluatul într-o foaie mai subțire.  Decupăm aluatul în 8 cercuri cu diametru de 10 cm (ale mele așa au fost). Restul de aluat îl folosim la împodobirea tartei.  

      Ungem formele pentru tarta, cu puțin ulei, punem aluatul și îl ințepăm cu furculița. Ungem tartele cu Nutella și le umplem cu 1-2 linguri din fructele de pădure. Decorăm tartele după bunul plac, le ungem cu oul bătut și presărăm zahăr brun.

      Lăsăm tartele la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 20-25 de minute sau până când devin arămii.
     Le servim cu voie bună și o cupă de înghețată dacă aveți!
*În cazul în care vă panicați de ”erupția” fructelor de pădure, eu vă îndemn să vă calmați pentru ca rezultatul va fi unul delicios cu siguranță!  

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/mini-tarte-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase, facute cu lingura