Minitarte cu stir rosu la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2015 | 696 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g frunze proaspete de stir rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina alba cat cuprinde (cca 300-350 gr.)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu stir rosu la cuptor:

Pentru inceput pregatim umplutura:


-curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.


-taiem fasii frunzele de stir, apoi le pun em intr-o tigaie la foc iute impreuna cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust.


-dupa ce scade apa lasata stirul e gata, il dam deoparte si il lasam la racit.


Aluatul:


-drojdia se pune impreuna cu sarea si zaharul intr-un castron incapator;


-amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, apoi faina cat cuprinde si framantam un aluat elastic;


-ca sa desprindem aluatul de pe maini adaugam putin ulei de masline;


-acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Intindem pe masa de lucru infainata aluatul in foaie de cca 1cm grosime.


Decupam cercuri din aluat de diametrul formelor din silicon.


Asezam cercurile in forme.


Punem in strat generos umplutura de stir.


Decupam 6 cercuri mai mici decat cele folosite ca baza, le asezam peste umplutura de stir.


Asezam formele de tarte in tava, dam tava la cuptor pentru 35 minute.


Sunt bune atat calde, dar mai ales reci.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu stir rosu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

03.08.2015, 22:26

No, ce-i ăla știr??? Sunt crescută prin zonă, dar numele de știr, mă duce la ceva buruiană (( Arată bine

Panacris 1

03.08.2015, 22:28

Aaaaa, stai așa cred că m-am lămurit după ce am văzut pozele intermediare. De fapt știr-ul e loboda?????

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu pui şi smântână