Minitarte cu stir rosu la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2015 | 2759 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g frunze proaspete de stir rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina alba cat cuprinde (cca 300-350 gr.)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu stir rosu la cuptor:

Pentru inceput pregatim umplutura:

-curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

-taiem fasii frunzele de stir, apoi le pun em intr-o tigaie la foc iute impreuna cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust.

-dupa ce scade apa lasata stirul e gata, il dam deoparte si il lasam la racit.

Aluatul:

-drojdia se pune impreuna cu sarea si zaharul intr-un castron incapator;

-amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, apoi faina cat cuprinde si framantam un aluat elastic;

-ca sa desprindem aluatul de pe maini adaugam putin ulei de masline;

-acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem pe masa de lucru infainata aluatul in foaie de cca 1cm grosime.

Decupam cercuri din aluat de diametrul formelor din silicon.

Asezam cercurile in forme.

Punem in strat generos umplutura de stir.

Decupam 6 cercuri mai mici decat cele folosite ca baza, le asezam peste umplutura de stir.

Asezam formele de tarte in tava, dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Sunt bune atat calde, dar mai ales reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu stir rosu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

03.08.2015, 22:26

No, ce-i ăla știr??? Sunt crescută prin zonă, dar numele de știr, mă duce la ceva buruiană (( Arată bine

Panacris 1

03.08.2015, 22:28

Aaaaa, stai așa cred că m-am lămurit după ce am văzut pozele intermediare. De fapt știr-ul e loboda?????

Gicuta 1

10.08.2015, 10:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged pentru tarte aperitiv