Minuni

de laura2002 in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 2573 vizualizari

 

Este un desert delicios si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua mari
  • Putina sare
  • Siropul
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • Coaja lamaie ,
  • 1 portocala ,
  • esenta rom sau migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minuni:

Aluatul


Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sare. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se pune in posh in forma de stea mare si se spiteaza bastonase care se prajesc in ulei bine incins.


Siropul


Apa se pune la fiert cu zaharul. Se fierbe 5 minute si se lasa la racit.


Bastonasele prajite se pun intr-o tava, se toarna siropul deasupra si se presara nuca prajita. Se tin la frigider 2 ore.

 

TIPS-URI

1

De prefetat aluatul sa fie facut intr-o cratita de tuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

deyutzky 1

20.07.2014, 12:45

bun bun

MotanLaOale 1

20.07.2014, 13:26

MOKUSKA 1

20.07.2014, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
JELEU DE PORTOCALE