“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 18 Iul 2011 | 8283 vizualizari

 

“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare  
  • 1 kg de carne de vita (sau oaie)  taiata in bucati de cca 4-5 cm  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 mana de coriandru verde  
  • ulei de porumb  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • 1 cub de Maggi de pui ( optional)  
  • suc de lamaie(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.

Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.

Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.

Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.

La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.

Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita la cuptor