“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 18 Iul 2011 | 6222 vizualizari

 

“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare  
  • 1 kg de carne de vita (sau oaie)  taiata in bucati de cca 4-5 cm  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 mana de coriandru verde  
  • ulei de porumb  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • 1 cub de Maggi de pui ( optional)  
  • suc de lamaie(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.


Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.


Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.


Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.


Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.


Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.


La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.


Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

19.07.2011, 10:57

Mamaieelena
Ancuta

divainbucatarie 1

19.07.2011, 13:12

mihaelar63 1

29.10.2012, 16:28

O reteta inedita de preparare a conopidei si o prezentare deosebita [ dupa cum ne-a obisnuit ] semnata Mihaela 11_io

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca pe pat de cartofi si dovlecei