Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Vita, 11 Feb 2013 | 2497 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa/ceafa de vita
  • 125 g slanina afumata, fara sorici
  • 400 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml coniac
  • 150 ml vin rosu (de Burgundia)
  • 5 catei de usturoi taiati feliute
  • 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran)
  • 3 foi de dafin
  • oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport):

Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.


Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.


Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.


Pofta buna. Este o minunatie.


 

TIPS-URI

1

Decorati portiile cu frunze proaspete de cimbru, patrunjel, rozmarin sau ce aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:43

danakarin 1

12.02.2013, 07:13

Foarte bun! O trec la favo, demult am tot vrut sa fac!

Doinavar 1

12.02.2013, 10:28

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Boeuf bourguignon