Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Vita, 11 Feb 2013 | 2742 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa/ceafa de vita
  • 125 g slanina afumata, fara sorici
  • 400 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml coniac
  • 150 ml vin rosu (de Burgundia)
  • 5 catei de usturoi taiati feliute
  • 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran)
  • 3 foi de dafin
  • oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport):

Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.


Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.


Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.


Pofta buna. Este o minunatie.


 

TIPS-URI

1

Decorati portiile cu frunze proaspete de cimbru, patrunjel, rozmarin sau ce aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:43

danakarin 1

12.02.2013, 07:13

Foarte bun! O trec la favo, demult am tot vrut sa fac!

Doinavar 1

12.02.2013, 10:28

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon by Julia Child