Curry de carne de vita - Banglades

de Catalina L in Vita, 30 Apr 2018 | 6553 vizualizari

 


Mancarea "beef buhna" este o mancare traditionala servita de obicei in Bangladesh la masa de seara Iftar in timpul perioadei de Ramadan.
Este o mancare foarte parfumata, servita cu orez natur.
Dacă ca mine nu găsiți pasta de tamarind, o puteți înlocui cu suc și coaja de lime. Și cum nu este sezonul roșiilor gustoase, am preferat sosul meu de roșii de casă aromatizat cu piper de Sichuan.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/curry-de-carne-de-vita-bangladesh.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita taiata in bucatele de 2.5 cm
  • 2 cepe curatate si tocate marunt
  • 2.5 cm de ghimbir proaspat cu tot cu coaja tocat marunt
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingura de sare marina
  • 1/2 lingurita de pudra de ardei iute
  • 1 lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita de pudra de curcuma/turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de pudra de cardamom
  • 1/2 lingurita de piper
  • 2 ardei iuti verzi , curatati si taiati marunt (atentie, am pus numai o jumatate, puneti dupa gustul dvs)
  • 25 cl de apa fiarta
  • 2 linguri pasta de tamarind ( am pus coaja si sucul de la o lamaie verde-lime)
  • 1/2 legatura coriandru tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de carne de vita - Banglades:

Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric.

Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros.

Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti.

Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de 6 minute.

Adaugati ardeiul iute si apa fiarta.

Amestecati, aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul.

Lasati sa fiarba la foc mic timp de 1h 3 0minute.

Amestecati din cand in cand.

Dupa 1h 30 adaugati sosul de rosii sau rosiile tocate.

Lasati sa fiarba inca 20 de minute amestecand.

Adaugati apa daca este necesar.

Puneti coaja si sucul de lime.

Amestecati, puneti coriandru tocat.

Este gata!

Serviti fierbinte cu orez natur tip Basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de carne de vita - Banglades" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi