Tocăniţă de viţel

de diaconta in Vita, 6 Noi 2011 | 2282 vizualizari

 

Intotdeauna am avut emoţii când a trebuit să gătesc carne de viţel,pentru că nu ştiam dacă carnea se va fierbe suficient sau nu.De data asta a fost foarte bună.Măcar atât după câte lacrimi am vărsat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata alba si rosie
  • 4 morcovi
  • O radacina de patrunjel
  • Ciuperci din conserva
  • Un ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • Ghimbir
  • Sos de soia
  • Sos dulce acrisor
  • Sare,piper,boia dulce de ardei
  • 100 ml suc de rosii
  • Ulei de masline
  • Zeama de lamâie
  • O frunza de telina
  • Patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de viţel:

Taiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam si punem vasul la frigider cam o ora.



Curatam ceapa si o taiem marunt (Doamne ce-am mai plâns,mi-am adus aminte de toate cele).Dupa ce am terminat cu plânsul si ne-am spalat ochisorii curatam si morcovii si patrunjelul, si-i taiem rondele sau fideluta.



Intr-o cratita punem putin ulei si punem legumele sa se prajeasca.Cand ceapa a devenit sticloasa,punem si carnea în cratita si mai prajim putin.Adaugam apoi boiaua de ardei si punem apa.Avem grija sa punem suficienta apa,cat sa nu fie nevoie sa mai completam pana cand carnea va fi fiarta,tinând cont si de faptul ca,carnea de vitel fierbe mai greu.



Punem un capac si lasam sa fiarba pâna când carnea va fi fiarta.Inspre final adaugam ciupercile, putin suc de rosii(eu am folosit din cel facut în casa) si verdeata.



Pentru carnea de viţel imi place sa folosesc multa ceapa si morcovi,astfel sosul este foarte dulce si gustos.



Gata,ca s-a fiert si carnea pâna am scris eu atâta reteta.

Am servit cu garnitura simpla de orez si muraturi asortate.



Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

diaconta 1

08.11.2011, 22:20

hai c-am venit iubita ca tare-mi place gugulita si pupata
am plans si eu de emotie,ma gandeam ca daca nu-mi iese mancarea si ma fac de ras
dar mi-a iesit si-ti dau si tie

mena29 1

08.11.2011, 22:31

Sa sti ca aici ne-am nimerit foarte bine ca eu sunt taaare pupacioasa

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:29

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel