Moelleux au chocolat

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2014 | 5921 vizualizari

 

Dupa ce am studiat ciocolatoasele lui Rux am facut si noi acest desert minunat, se topeste in gura si este absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • o lingurita esenta de rom
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 2 ciocolate amarui (180 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun, apoi se adauga cate un ou intreg si se mixeaza in continuare. Mie mi s-a parut ca parca s-a taiat untul...nu era asa cremos...dar am pus in continuare ingredientele si a iesit perfect! Deci nu va speriati daca are o consistenta mai ciudata.

Am adaugat apoi ciocolata topita la abur, esenta de rom si apoi faina in doua transe, mixand usor sa se incorporeze bine. 

Am uns formele de ceramica cu unt si am pus compozitia in forme.

Cuptorul l-am pregatit la 210 g si am pus formele pentru 10 minute. Daca lasam 8 minute, cum a zis Rux, ieseau si mai cremoase inauntru, insa au fost perfecte si asa.

Extraordinare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caramel si ciocolata