Mozzarella de casa (varianta rapida)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 3956 vizualizari

 

Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.

 

INGREDIENTE

  • 7.5 l lapte
  • cheag (14 pic/1/2 tableta) dizolvat in 4 linguri de apa
  • 3 lgt acid citric
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella de casa (varianta rapida):

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.


2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot, lasati 5 min sa se odihneasca!


3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti.


4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac.


5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.


6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.


7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.


8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.


9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).


10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.


11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.







 

TIPS-URI

1

Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!

2

Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella de casa (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

21.06.2012, 20:55

Merci Simona!

_Alina_ 1

21.06.2012, 21:00

Mamaie sincer nu am cantarit, dar ochiometric cred ca au fost vreo 600-700 g. De regula iese aproximativ 10 % din cantitatea de lapte folosita!

Anett 1

22.12.2014, 14:58

suuuuuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Omleta sandwich