Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.
1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.
2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot, lasati 5 min sa se odihneasca!
3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti.
4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac.
5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.
6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.
7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.
8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.
9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).
10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.
11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.
1
Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!
2
Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult