Mozzarella de casa (varianta rapida)

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 7350 vizualizari

 

Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.

 

INGREDIENTE

  • 7.5 l lapte
  • cheag (14 pic/1/2 tableta) dizolvat in 4 linguri de apa
  • 3 lgt acid citric
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella de casa (varianta rapida):

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.

2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot,  lasati 5 min sa se odihneasca!

3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti. 

4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac. 

5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.

6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.

7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.

8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.

9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).

10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.

11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.

   
 


TIPS-URI

1

Am folosit lapte de vaca proaspat, nepasteurizat!

2

Este mai tare fata de mozzarella din reteta anterioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella de casa (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

21.06.2012, 20:55

Merci Simona!

_Alina_ 1

21.06.2012, 21:00

Mamaie sincer nu am cantarit, dar ochiometric cred ca au fost vreo 600-700 g. De regula iese aproximativ 10 % din cantitatea de lapte folosita!

Anett 1

22.12.2014, 14:58

suuuuuper!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cosulete aperitiv cu branza si masline