Mozzarella facuta in casa

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2010 | 5621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 l lapte nepasteurizat
  • 3-4 linguri de cheag lichid (facut din cheag praf)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella facuta in casa:

1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste.


2. Se pune cheagul si se amesteca bine.


3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine.


4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora.


5. Se pun 2 randuri de tifon peste o strecuratoare. Strecuratoarea se pune peste o oala mare. Se toarna laptele inchegat.


6. Se lasa sa se strecoare bine, peste noapte.


7. A doua zi se incalzeste apa pana la 80- 90 grade C (aproape de fierbere)


8. Se pune branza intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste. Se lasa cateva minute, pana ce branza incepe sa se intinda.


9. Cu mainile bine spalate si cu mare atentie pentru ca e foarte fierbinte, se scoate branza cu o lingura de lemn si se framanta in maini


10. Daca branza isi pierde din elasticitate, se mai scufunda in apa. E bine sa ai la indemana apa fierbinte, ca s-o inlocuiesti pe cea care s-a racit


11. Framanta cam 15- 20 minute. Branza trebuie sa devina elastica si matasoasa.


Ultimele doua poze sunt dovada ca a iesit buna si ca se intinde pusa la cuptor













 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

-Miti- 1

10.11.2010, 11:30

si pentru mine prea multa munca,dar e super reteta.oare nu mi-o face mama?

Brindusa 1

10.11.2010, 18:25

munca nu e multa. nu mai mult ca la o prajitura. Si e si foarte buna.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu sparanghel