Mozzarella facuta in casa

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2010 | 5370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 l lapte nepasteurizat
  • 3-4 linguri de cheag lichid (facut din cheag praf)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella facuta in casa:

1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste.


2. Se pune cheagul si se amesteca bine.


3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine.


4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora.


5. Se pun 2 randuri de tifon peste o strecuratoare. Strecuratoarea se pune peste o oala mare. Se toarna laptele inchegat.


6. Se lasa sa se strecoare bine, peste noapte.


7. A doua zi se incalzeste apa pana la 80- 90 grade C (aproape de fierbere)


8. Se pune branza intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste. Se lasa cateva minute, pana ce branza incepe sa se intinda.


9. Cu mainile bine spalate si cu mare atentie pentru ca e foarte fierbinte, se scoate branza cu o lingura de lemn si se framanta in maini


10. Daca branza isi pierde din elasticitate, se mai scufunda in apa. E bine sa ai la indemana apa fierbinte, ca s-o inlocuiesti pe cea care s-a racit


11. Framanta cam 15- 20 minute. Branza trebuie sa devina elastica si matasoasa.


Ultimele doua poze sunt dovada ca a iesit buna si ca se intinde pusa la cuptor













 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Miti- 1

10.11.2010, 11:30

si pentru mine prea multa munca,dar e super reteta.oare nu mi-o face mama?

Brindusa 1

10.11.2010, 18:25

munca nu e multa. nu mai mult ca la o prajitura. Si e si foarte buna.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi cu mozzarella