Mozzarella in carrozza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2011 | 6305 vizualizari

 

stiu ca e ora 15,30 acasa....dar vreau sa va prezint micul meu dejun de azi,,,,am pastrat denumirea in italiana pt ca daca l-as traduce f exact ,a r sun acel putin bizar....adica ar veni " mozzarella intr-un vagon"...hahahaha......:D

de fapt nu e altceva decat paine in ou cu mozzarella.....f bun, ...pentru cine agreeaza mozzarella....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 250 g mozzarela aprox.
  • 12 felii de paine -mi-au iesit mie...
  • faina pt tapetat painea
  • sare, piper, ulei pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella in carrozza:

deci. se taie painea felii ...sau franzela...ce aveti...in reteta era cu paine feliata special pt antipasto folosita de italieni...eu sincer fac reteta asa cand painea se intareste si nu mai e asa de proaspata...dar nu e nici de arucnat...cel putin al mine nu prea se arunca nimic....

ouale se bat bine, se adauga laptele, sare si piper. ozzarella se taie felii mai subtiri, ca sa se topeasc ain timpul prajitului. se ia o felie d epaine, se pune peste ea felii de mozzarella, dar sa nu dea peste margine, ca se ardela prajit...apoi se acopera cu o alta felie de paine, ca un sandwici...se trece bine prin faina pe toate partile, inclusiv pe lateral, apoi se da prin ou, la fel, pe toate partile fff bine,. se prajeste in ulei incins dar lafoc potrivit, sa nu se arda si sa se patrunda bine painea. eu in timpul prajirii am tot intors de pe o parte pe alta.

se serveste calda...dupa racire mozzarella se intareste...eu am adaugat la asa si o felie de prosciutto....deh...pt asta mica....D

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella in carrozza" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu sunca si mozzarella