Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2020 | 2953 vizualizari

 

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o zi, am sa o pregatesc si eu, pentru ca mi-a placut mult! Avand cam tot ce imi trebuia prin frigider si cum imi doream ceva pentru dimineata, m-am pus pe facut tarta! Daca ati sti cat de buna a iesit si gustoasa! Imediat am golit tava! Cica trebuia sa fac portie dubla!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 280 gr cartofi curatati
    • 1 ou
    • 1 lingura lapte batut
    • 2 linguri ulei de masline
    • 280 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    Umplutura:
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 120 gr bacon cubulete
    • 150 gr mozzarella
    • 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella:

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut. La final adaugati sarea, praful de copt si faina. Framantati un aluat omogen.

Umplutura: Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor. Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa. Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele. O intepati cu furculita din loc in loc. Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul. Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.

Poate fi servita atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise