Desert mucenici "ambitiosi"

de Bucataras Monica in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 2823 vizualizari

 

Le-am dat aceasta denumire deoarece eu si mama ne-am chinuit foarte mult sa ii impletim,dar nu prea au vrut sa stea cum am dorit noi....ambitiosii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru sirop:
  • 300 g zahăr
  • coaja rasă de lămâie
  • 300 ml apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici "ambitiosi":

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa deoparte la racit.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit. Se cern 500 g de făină. Se face o adancitura la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, care se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi. Se prajesc, apoi se insiropeaza, se ung cu miere şi se ornează cu zahăr sau cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici "ambitiosi"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Bucataras Monica 1

08.03.2015, 20:53

Puupp.

encike85 1

10.03.2015, 17:48

hmmm foarte buni
Mie mi-a atras atentia insa si "decorul"....imi spui cum ai gatit porumbul?

Bucataras Monica 1

15.03.2015, 19:34

L-am spalat in 3 ape,l-am scus si l-am lasat la inmuiat in alta apa timp de o ora,apoi l-am pus la fiert cu un praf de sare,se lasa la fiert 3 ore la oala obinuita,iar la cea sub presiune o ora. Dupa fierbere,se scoate si se scurge si se amesteca cu zahar si cu esente. Sa ai spor. Astept pozici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece