Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

de DIANA B in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4743 vizualizari

 

E 9 martie , ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI , deci ... si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie si porto
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu aluat de la "inteligenta":

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv uleiul , apa , esentele , dupa care se adauga faina , zaharul , sarea , coaja de citrice si in mijloc , drojdia .


Dupa timpul de framantare si dospire , se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit , pana se coc si se rumenesc frumos .


In timpul cat ei se coc , se va face un sirop din apa , zahar si ceva arome , si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .


Daca nu agreati nuca , puteti folosi miere de albine .


POFTA BUNA !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu aluat de la "inteligenta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

DIANA B 1

10.06.2011, 11:24

Ms eduard_09 &deyutzky

master 1

08.03.2012, 09:32

vai dar de ce ai rosit?
e vb de mucenici ...nu de alte prostii
in orice caz arata foarte bine ...mucenicii

DIANA B 1

09.03.2012, 12:23

Master , eu am rosit , sau cine ?
Ms frumos !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Mucenici