Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

de DIANA B in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4322 vizualizari

 

E 9 martie , ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI , deci ... si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie si porto
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu aluat de la "inteligenta":

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv uleiul , apa , esentele , dupa care se adauga faina , zaharul , sarea , coaja de citrice si in mijloc , drojdia .


Dupa timpul de framantare si dospire , se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit , pana se coc si se rumenesc frumos .


In timpul cat ei se coc , se va face un sirop din apa , zahar si ceva arome , si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .


Daca nu agreati nuca , puteti folosi miere de albine .


POFTA BUNA !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu aluat de la "inteligenta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

DIANA B 1

10.06.2011, 11:24

Ms eduard_09 &deyutzky

master 1

08.03.2012, 09:32

vai dar de ce ai rosit?
e vb de mucenici ...nu de alte prostii
in orice caz arata foarte bine ...mucenicii

DIANA B 1

09.03.2012, 12:23

Master , eu am rosit , sau cine ?
Ms frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti