Mucenici moldovenesti

de jolygina in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4028 vizualizari

 

Am mancat o singura data ,mi-au placut foarte mult asa ca am zis sa incerc si eu ,nu stiu daca am folosit reteta cum trebuie dar am mai cittit de la voi membre ale bucatarasului si am facut o combinatie spre sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 600 g faina
  • 7 linguri de zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • un albus pentru uns
  • coaja rasa de la o portocala
  • nuca cam 200g
  • pentru sirop:
  • 2 cesti de apa
  • o ceasca de zahar
  • 100g miere
  • esenta de rom 2 fiole
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine adaugam albusurile batute spuma  si le incorporam bine dupa care framantam bine .

Lasam la dospit 30 de min dupa care formam mucenici din fasii subtiri de coca in forma de opt

Ii mai lasam sa creasca vreo 20 de minute, dupa care ii ungem cu albus de ou si ii dam la cuptor timp de 40 min la 150 grade . Cand s-au racit facem siropul din apa, zahar ,miere si esenta de rom si turnam acest sirop peste ei . Ii mai ungem cu putina miere si punem nuca rasa peste ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti