Mucenici moldovenesti

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Mar 2015 | 6238 vizualizari

 

N-am facut sau mancat vreodata mucenici, ieri mi-a facut Irina pofta cu mucenicii ei insa am preferat sa incerc o reteta de post, asa incat am ales reteta Alinei. Multumesc fete dragi! >:d

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr. drojdie
  • 600 ml apa calduta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 70 gr. zahar tos
  • 130 ml ulei
  • un praf de sare

Sirop:

  • 750 ml apa
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 linguri miere

Pentru uns si decor:

  • 4 linguri miere
  • nuca macinata

       

Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput sa framant un aluat elastic. Din cand in cand am turnat cate putin din cantitatea de ulei, pana am incorporat cei 130ml. Am lasat aluatul la dospit in loc ferit de curenti cca 1 ora si jumatate.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade. Am scos aluatul dospit din castron pe masa de lucru usor infainata. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale, apoi fiecare parte am impartit-o in 10 parti, asa incat am obtinut 40 gramajoare de aluat dospit. Fiecare parte am intins-o pa planesta de lucru infainata pana am obtinut suluri de cca 15 cm lungime. Fiecare sul l-am injumatatit, apoi am impletit capetele si am obtinut un soi de snur, apoi am unit capetele snurului si am obtinut un fel de coronite impletite. Am rotit fiecare coronita de la jumatate (in forma de "8") si am obtinut mucenicii pe care i-am asezat cu spatiu intre ei in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt mucenicii pana au devenit aurii (cca 30 minute). Cat am tinut tavile la copt in cuptor am preparat siropul: am pus la fiert intr-o oala apa cu zaharul. Dupa ce cristalele de zahar s-au topit, am dat deoparte siropul si l-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat mierea, am amestecat pana s-a dizolvat. Mucenicii fierbinti i-am trecut prin sirop, apoi i-am scos in tava in care i-am copt, i-am uns cu miere si am presarat din abundenta nuca macinata peste ei. I-am lasat la racorit si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si branza

de oanapl 7

ieri la 21:25

Prăjitură răsturnată cu prune

ieri la 11:36

Tartar de ton

ieri la 02:07

Tort Cifra

ieri la 01:50

RETETA RECOMANDATA
Mucenici pentru 9 martie