Mucenici moldovenesti

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Mar 2015 | 8247 vizualizari

 

N-am facut sau mancat vreodata mucenici, ieri mi-a facut Irina pofta cu mucenicii ei insa am preferat sa incerc o reteta de post, asa incat am ales reteta Alinei. Multumesc fete dragi! >:d

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr. drojdie
  • 600 ml apa calduta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 70 gr. zahar tos
  • 130 ml ulei
  • un praf de sare

Sirop:

  • 750 ml apa
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 linguri miere

Pentru uns si decor:

  • 4 linguri miere
  • nuca macinata

       

Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput sa framant un aluat elastic. Din cand in cand am turnat cate putin din cantitatea de ulei, pana am incorporat cei 130ml. Am lasat aluatul la dospit in loc ferit de curenti cca 1 ora si jumatate.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade. Am scos aluatul dospit din castron pe masa de lucru usor infainata. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale, apoi fiecare parte am impartit-o in 10 parti, asa incat am obtinut 40 gramajoare de aluat dospit. Fiecare parte am intins-o pa planesta de lucru infainata pana am obtinut suluri de cca 15 cm lungime. Fiecare sul l-am injumatatit, apoi am impletit capetele si am obtinut un soi de snur, apoi am unit capetele snurului si am obtinut un fel de coronite impletite. Am rotit fiecare coronita de la jumatate (in forma de "8") si am obtinut mucenicii pe care i-am asezat cu spatiu intre ei in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt mucenicii pana au devenit aurii (cca 30 minute). Cat am tinut tavile la copt in cuptor am preparat siropul: am pus la fiert intr-o oala apa cu zaharul. Dupa ce cristalele de zahar s-au topit, am dat deoparte siropul si l-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat mierea, am amestecat pana s-a dizolvat. Mucenicii fierbinti i-am trecut prin sirop, apoi i-am scos in tava in care i-am copt, i-am uns cu miere si am presarat din abundenta nuca macinata peste ei. I-am lasat la racorit si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici fierţi cu miere şi nucă