Mucenici moldovenesti(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 6 Mar 2016 | 4687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 mucenici:
  • aprox. 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250-270 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 70 ml ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 1 praf de sare
  • Sirop(optional):
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • Decor:
  • nuca macinata
  • miere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti(de post):

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta.


Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.


Daca aluatul este prea moale sau tare, mai adaugati putina faina sau lapte caldut.


Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la loc cald aprox. 30 de minute.


Impartim aluatul in 9 bilute, apoi din fiecare biluta formam snururi pe care le impletim in 2. Dam forma de 8 mucenicilor si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Ii mai lasam la crescut in tava inca 15-20 de minute dupa care ii ungem cu putin lapte caldut sau apa. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos.


Daca ii doriti insiropati pregatiti siropul astfel:


Intr-un ibric punem apa cu zaharul si esenta de vanilie. Amestecam si fierbem siropul pana cand zaharul se dizolva.


Lasam siropul 5 minute la racit, apoi insiropam mucenicii(cat acestia sunt inca fierbinti).


Imediat ii ungem cu miere si presaram multa nuca macinata.


Pofta buna!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

09.03.2016, 10:06

RuxyRux 1

12.03.2016, 23:50

Minunati!

dantes 1

09.03.2018, 07:07

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adelina