Mucenici moldovenești

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 2001 vizualizari

 

Menționez că a trebuit să refac această rețetă pe 9 martie , întrucât cei 40 de mucenici făcuți cu o zi înainte s-au radiat total în câteva momente :)) ( rețeta am găsit-o mai demult pe un blog și mi-am notat-o în agendă de unde povestesc eu acum )

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg și 100 de g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 250 ml lapte călduț
  • 250 ml apă călduță
  • 2 ouă
  • 160 g unt
  • 2 lingurițe rase sare
  • Pentru uns mucenicii înainte de a-i introduce la cuptor :
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri crude
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 2 esenșe de rom
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • Pentru uns deasupra:
  • miere
  • Pentru presărat deasupra:
  • nucă
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenești:

Pentru aluat : Într-un castron punem făina apoi facem o gropiță în mijloc unde punem drojdia, zahărul, sarea, ouăle, untul, laptele, apa și frământăm foarte bine până nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.



Între timp preparăm siropul cu care vom unge mucenicii înainte de a îi introduce în cuptor astfel : amestestecăm cele două gălbenușuri crude cu 100 ml de lapte.



Pentru siropul cu care vom unge mucenicii dupa ce s-au copt procedăm astfel: într-o crăticioară punem cei 600 ml de apă împreună cu zahărul, esențele de rom și zahărul vanilat și lăsăm la fiert până se formează un sirop...după îl lăsăm la răcit și vom adăuga coaja de lămâie.



Acum începe petrecerea...vom forma 40 de biluțe din care facem optulețele și le asezăm în tavă..după care îi mai lăsăm la dospit încă o oră la loc călduț. După ce s-au dospit îi vom unge cu compioziția obținută din lapte și gălbenușuri, după care îi punem la cuptor pentru cca 20 de minute până se rumenesc ușor. După ce s-au copt îi ungem bine cu siropul obținut...apoi ungem cu miere și presărăm nuca măcinată

 

TIPS-URI

1

pentru o însiropare mai amplă îi puteți scufunda ușor in sirop...așa cum am procedat și eu

2

se poate presăra și nucă de cocos

3

să nu uitați de foaia de copt pentru a nu se lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

LadyCrs 1

30.03.2012, 14:12

Minimarțianu ăla e sora mea ...Dar vă asigur că în realitate e mult mai frumoasă )

diaconta 1

30.03.2012, 14:28

cred ca doar eu n-am facut mucenici pana acum

deyutzky 1

30.03.2012, 14:57

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti