Mucenici moldovenești

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 3982 vizualizari

 

Menționez că a trebuit să refac această rețetă pe 9 martie , întrucât cei 40 de mucenici făcuți cu o zi înainte s-au radiat total în câteva momente :)) ( rețeta am găsit-o mai demult pe un blog și mi-am notat-o în agendă de unde povestesc eu acum )

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg și 100 de g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 250 ml lapte călduț
  • 250 ml apă călduță
  • 2 ouă
  • 160 g unt
  • 2 lingurițe rase sare
  • Pentru uns mucenicii înainte de a-i introduce la cuptor :
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri crude
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 2 esenșe de rom
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • Pentru uns deasupra:
  • miere
  • Pentru presărat deasupra:
  • nucă
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenești:

Pentru aluat : Într-un castron punem făina apoi facem o gropiță în mijloc unde punem drojdia, zahărul, sarea, ouăle, untul, laptele, apa și frământăm foarte bine până nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.

Între timp preparăm siropul cu care vom unge mucenicii înainte de a îi introduce în cuptor astfel : amestestecăm cele două gălbenușuri crude cu 100 ml de lapte.

Pentru siropul cu care vom unge mucenicii dupa ce s-au copt procedăm astfel: într-o crăticioară  punem cei 600 ml de apă împreună cu zahărul, esențele de rom și zahărul vanilat și lăsăm la fiert până se formează un sirop...după îl lăsăm la răcit și vom adăuga coaja de lămâie.

Acum începe petrecerea...vom forma 40 de biluțe din care facem optulețele și le asezăm în tavă..după care îi mai lăsăm la dospit încă o oră la loc călduț. După ce s-au dospit îi vom unge cu compioziția obținută din lapte și gălbenușuri, după care îi punem la cuptor pentru cca 20 de minute până se rumenesc ușor. După ce s-au copt îi ungem bine cu siropul obținut...apoi ungem cu miere și presărăm nuca măcinată

TIPS-URI

1

pentru o însiropare mai amplă îi puteți scufunda ușor in sirop...așa cum am procedat și eu

2

se poate presăra și nucă de cocos

3

să nu uitați de foaia de copt pentru a nu se lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LadyCrs 1

30.03.2012, 14:12

Minimarțianu ăla e sora mea ...Dar vă asigur că în realitate e mult mai frumoasă )

diaconta 1

30.03.2012, 14:28

cred ca doar eu n-am facut mucenici pana acum

deyutzky 1

30.03.2012, 14:57

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti II