Muffin cu lamaie si zmeura

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 9 Aug 2013 | 1597 vizualizari

 

V-ati gandit vreodata ca si briosele pot fi refreshing in zilele tropicale de vara, pe plaja, la picnic sau la munte? Briosele mele cu lamaie si zmeura au fost degustate de minim 6 persoane si toti s-au aratat incantati de aroma ei. Oare de ce? Pai m-am gandit asa: erau pufoase, usor acrisoare, frumos ambalate si evident mega-gustoase. Un fel de limo-briosa cu iz de zmeura pentru racorirea simturilor. Let's enjoy it!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose: 
  • 250 grame faina alba;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  •  coaja si zeama de la 1 lamaie; 
  • 3 oua de casa;
  •  185 grame zahar alb; 
  • 1 plic zahar vanilat;
  •  110 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • 75 ml iaurt grecesc;
  •  80 grame zmeura proaspata sau congelata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffin cu lamaie si zmeura:

Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.


2. Se adauga treptat ouale continuand sa mixam pana la omogenizare.


3. Se toarna iaurt si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.


4. Intr-un bol mare se cerne faina, se adauga sarea si bicarbonatul si se amesteca.


5. Se incorporeaza treptat cele doua compozitii si se mixeaza pana se incorporeaza.


6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se aseaza compozitia in formele pentru briose.

7. Asezati deasupra blatului sau intre prima si a doua lingura, cate 2-3 bucati de zmeura.

8. Se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii.

9. Dupa coacere se scot imediat din cuptor ca sa-si pastreze culoarea galbena (sa nu devina maro asa cum au inceput sa se faca ale mele), se pun la racit pe un gratar si se servesc alaturi de prieteni dragi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

xana 1

10.08.2013, 01:29

Foarte frumoase!!!

diaconta 1

10.08.2013, 21:29

vreau si eu macar un coltzuc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.08.2013, 11:48

Diaconta, data viitoare iti pun si tie deoparte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pandispan aromat, cu glazura de lamaie