Muffin cu lamaie si zmeura

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 9 Aug 2013 | 5485 vizualizari

 

V-ati gandit vreodata ca si briosele pot fi refreshing in zilele tropicale de vara, pe plaja, la picnic sau la munte? Briosele mele cu lamaie si zmeura au fost degustate de minim 6 persoane si toti s-au aratat incantati de aroma ei. Oare de ce? Pai m-am gandit asa: erau pufoase, usor acrisoare, frumos ambalate si evident mega-gustoase. Un fel de limo-briosa cu iz de zmeura pentru racorirea simturilor. Let's enjoy it!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose: 
  • 250 grame faina alba;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  •  coaja si zeama de la 1 lamaie; 
  • 3 oua de casa;
  •  185 grame zahar alb; 
  • 1 plic zahar vanilat;
  •  110 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • 75 ml iaurt grecesc;
  •  80 grame zmeura proaspata sau congelata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffin cu lamaie si zmeura:

Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.

2. Se adauga treptat ouale continuand sa mixam pana la omogenizare.

3. Se toarna iaurt si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.

4. Intr-un bol mare se cerne faina, se adauga sarea si bicarbonatul si se amesteca.

5. Se incorporeaza treptat cele doua compozitii si se mixeaza pana se incorporeaza.  

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se aseaza compozitia in formele pentru briose.
7. Asezati deasupra blatului sau intre prima si a doua lingura, cate 2-3 bucati de zmeura.
8. Se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii.
9. Dupa coacere se scot imediat din cuptor ca sa-si pastreze culoarea galbena (sa nu devina maro asa cum au inceput sa se faca ale mele), se pun la racit pe un gratar si se servesc alaturi de prieteni dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffin cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

xana 1

10.08.2013, 01:29

Foarte frumoase!!!

diaconta 1

10.08.2013, 21:29

vreau si eu macar un coltzuc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.08.2013, 11:48

Diaconta, data viitoare iti pun si tie deoparte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffin cu gem