Prajitura cu bulion

de Criss in Prajituri, 6 Mai 2014 | 11405 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura veche, prajitura ieftina, prajitura saracului sau mai simplu, prajitura cu bulion (eu o stiu de peste 30 de ani, de cand o facea mama mea si mie imi placea tare mult). Asa ca am deschis caietul mamei, am citit reteta si am pus-o in practica. Singura modificare e ca n-am pus stratul de gem la mijloc si am uns fiecare foaie cu gem, pentru ca nu vroiam sa fie confundata cu prajitura albinita, desi seamana foarte bine la gust cu albinita. E o prajitura ieftina, spornica, rapida si usor de facut in ciuda faptului ca trebuie coapte 4 foi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi: (tava 26/36)
  • -1 ou
  • -10 linguri zahar
  • -15 linguri ulei
  • -15 linguri suc de rosii
  • -1 lingurita praf de copt
  • -600 g faina
  • Crema:
  • -1 l lapte
  • -300 g zahar
  • -200 g gris
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -zeama de la o jumatate de lamaie
  • -300 g unt
  • +
  • -1 borcan gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle si se coc aproximativ 8 minute. Ele trebuie sa ramana moi la atingere, sa nu fie uscate si casante.


Pentru crema, se pune grisul, zaharul, coaja de lamaie si laptele intr-un vas, se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Cand e gata, se toarna zeama de lamaie si se amesteca bine budinca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu untul spumat.


Se ia prima foaie, se unge cu un strat subtire de gem de prune, se pune o treime din crema. Se pune a doua foaie, din nou gem, crema, a treia foaie, gem, crema, a patra foaie.


Se pune prajitura in frigider minim 4-5 ore, apoi se poate pudra cu zahar si taia in bucati dreptunghiulare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:58

O bunatate! N-am mai mancat din copilarie.

laura_n 1

07.05.2014, 13:18

tare buna!

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:40

prajitura asta n-am mancat-o din copilarie sa imi terimiti si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bulion