Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 24 Aug 2012 | 3472 vizualizari

 

Din seria...ce sa mai facem bun cu fructe de padure, au aparut aceste cosulete. Marturisesc ca am fost tentata de multe ori sa incerc curd-ul asta de lamaie, dar tot amanam. Ei bine, l-am incercat, am fost cucerita, dar nu stiam la ce sa il folosesc .
Si acum aveam doua semne de intrebare si pt fructe sipt crema. Am combinat crema de lamaie cu mascarpone siputin lapte sa iasa mai cremoasa, am tras niste cosulete rapid si le-am umplut. Cand am servit o portie, am zis: oau, mai vreau:P

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 80 gr unt (atat am avut)
  • seminte de la o pastaie vanilie
  • 1 ou
  • 200 gr crema de lamaie (lemon curd )
  • 200 gr mascarpone
  • 50 ml lapte dulce
  • 300 gr fructe padure
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure:

Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi pentru ca nu l-am prestat imediat.


A doua zi, l-am scos, am intins o foaie si am umplut formele de briose cu aluat si am copt cam 15 min la cuptor.


Crema de lamaie am amestecat-o cu mascarpone si am diluat-o putin cu lapte. Laptele din crema ajuta mult la fragezirea aluatului.


Am umplut cosuletele cu crema obtinuta si am asezat deasupra fructe de padure.


Am dat la frigider pentru cateva ore si apoi am servit. Sunt bestiale :P


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Sidy 1

26.08.2012, 07:47

Cat de bune trebuie sa fi fost !!! Mai ai ?

laura_n 1

26.08.2012, 08:45

Sidy au fost ...

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:14

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada (Lamaita)