Muffins cu caise

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2011 | 4176 vizualizari

 

Gata stresiuneaaa :D si cum prima zi e de revenire, am zis sa incep cu ceva rapid, usor si... vesel :) asa ca miiiine

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2c faina
  • 1/2c zahar alb+1/2c zahar brun+1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 4 lg ulei
  • 4 lg lapte
  • 1c caise din compot
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pentru glazura:

  • 3/4c zahar pudra
  • sucul de la o mandarina

+ bombonele colorate :D

Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu caise:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii speciale de muffins.

Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna.

Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si caisele facute piure.

Amestecul de faina se inglobeaza in cel de oua, dar fara a mixa prea mult, preferabil pe viteza mica sau cu o lingura de lemn.

Tava umpluta se tine in cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.

Dupa ce o scoatem din cuptor, le mai lasam 5min in tava, apoi le racim pe un gratar.

P.S.: Imi pare rau ca nu am poze de pe parcurs, dar mi-am dat seama prea tarziu ca nu aveam baterie la camera.

Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca bine cu sucul de mandarina.

La final, briosele se "ineaca" in bombonele.

TIPS-URI

1

Ideea caiselor mi-a venit in timp ce faceam curatenie prin dulapuri in bucatarie si am dat peste ele; sunt sigura ca merge de minune reteta si cu alte fructe din compot (gen visine, cirese, piersici, nectarine, mere...) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie