Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Un deliciu de desert a carui inspiratie a fost Laura Laurentiu( retetecalamama.ro). Multumesc Laura, au iesit exceptionale! Merita probate, sunt niste prajiturele umede cu un interior ciocolatos moale, numai bun de savurat cu lingurita pana la ultimul strop!
Modul de preparare este unul extrem de simplu:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea.
Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de aburi intr-un alt vas, se pune untul si ciocolata, se lasa la foc mic pana se topeste, intre timp amestecam cu un tel si dam deoparte vasul( sa nu fiarba atentie!)
Mixam cu telul doua trei minute si racim usor compozitia.
Turnam dintr-o data ingredientele uscate, faina , zaharul si sarea si amestecam bine.
Vom pune ouale pe rand si vom amesteca bine dupa fiecare. Turnam compozitia in forme( ar fi ideal sa fie forme individuale sau hartiute speciale, deoarece interiorul prajiturilor este moale si vor fi tare greu de scos fara sa se rupa. Vom tine tava la cuptor maxim 12 minute. Scoatem apoi prajiturile din forma dar numai dupa ce s-au racit bine. Daca avem forme de sufleuri le putem coace si apoi le vom servi direct fara sa mai fie nevoie sa le rasturnam.
Foarte important este sa impartiti compozitia in 12 parti. Daca formele sunt mai mari si ne vor iesi mai putine praiturele la numar va fi necesar sa le tinem mai mult la cuptor, nu va mai pot da un timp exact si este posibil sa obtineti alta textura iar interiorul sa nu fie moale si cremos.
Reteta este una grozav de buna, asa ca o recomand cu drag!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola