Muffins cu ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2012 | 4264 vizualizari

 

Am primit nu demult de la o prietena draga mie cateva buchetele de ciuperca de kefir. Pupici draga Ina! :* :* De atunci am zilnic macar o cana de kefir in casa, pe care il consum ca atare sau il folosesc la aluaturi sau alte retete de prajituri. Daca nu aveti kefir puteti inlocui cu iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 80 g unt
  • 1 cana kefir
  • 250 g faina
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata alba:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina, cu zaharul vanilat si praful de copt.

Separat batem ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam amestecul de ciocolata alba si unt, apoi kefirul. Punem si amestecul de faina si omogenizam, amestecand usor.

Compozitia se pune in forma de briose (~ 2 linguri de compozitie) tapetata cu hartiute speciale si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 minute.

Eu am pus cate o lingura de compozitie, o lingurita de dulce de leche si am acoperit cu o inca o lingura de compozitie. Rezultatul este foarte bun, doar ca dulce de leche s-a dus la fund. :)) Daca nu va deranjeaza acest aspect pueti incerca asa sau le faceti simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate