Muffins cu ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2012 | 4133 vizualizari

 

Am primit nu demult de la o prietena draga mie cateva buchetele de ciuperca de kefir. Pupici draga Ina! :* :* De atunci am zilnic macar o cana de kefir in casa, pe care il consum ca atare sau il folosesc la aluaturi sau alte retete de prajituri. Daca nu aveti kefir puteti inlocui cu iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 80 g unt
  • 1 cana kefir
  • 250 g faina
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata alba:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina, cu zaharul vanilat si praful de copt.

Separat batem ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam amestecul de ciocolata alba si unt, apoi kefirul. Punem si amestecul de faina si omogenizam, amestecand usor.

Compozitia se pune in forma de briose (~ 2 linguri de compozitie) tapetata cu hartiute speciale si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 minute.

Eu am pus cate o lingura de compozitie, o lingurita de dulce de leche si am acoperit cu o inca o lingura de compozitie. Rezultatul este foarte bun, doar ca dulce de leche s-a dus la fund. :)) Daca nu va deranjeaza acest aspect pueti incerca asa sau le faceti simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rocsi 1

04.10.2012, 18:52

Frumoase si foarte bune

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:12

delicioase

diaconta 1

08.10.2012, 15:10

ce faine's

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană