Muffins cu cirese si ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 938 vizualizari

 

Stiati ca englezii sunt cei care au inventat briosele sau renumitele muffins?
Briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea, cand un brutar englez, din dorinta de a face un fel de mancare simplu pentru cei saraci, a facut o compozitie din paine uscata, coca de biscuiti si cartofi fierti si zdrobiti, pe care a pus-o pe gratar.
Pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce.
Nu a durat mult pana cand domnitele de la curte au inlocuit prajiturelele si biscuitii cu care erau obisnuite la intalnirile pentru ceaiul de la ora cinci, cu briosele. Acestea au avut un succes incredibil, astfel ca au inceput sa fie servite si in saloanele rafinate in care isi faceau veacul doamne cu manusi si umbrelute dantelate.
Industriasii din acea perioada au deschis fabrici in toate orasele din Marea Britanie si abia faceau fata cererilor. Desi astazi briosele se fac dupa diverse de retete si se adauga si alte ingrediente, acestea si-au pastrat forma care le-a consacrat.

Muffins:
Ele se fac prin metoda clasica, a checurilor (sweet bread/panispan) dupa regula
intotdeauna amestecam ingredientele lichide primele si abia apoi cele solide. Se amesteca foarte usor, cu grija, pentru a nu activa glutenul. Astfel se obtine o textura pufoasa, cu bule micute de aer.
Faina poate fi incorporata fara probleme cu mixerul caci compozitia trebuie sa fie una fina.
Crema adaugata la final, din belsug,ii da caupcake-ului aspectul de tort si este o particularitate pentru ele deoarece nici muffins si nici briosele nu au voie sa aiba crema.
Brioche:
Particularitatea lor: au drojdie!
Ele sunt facute asemanator cozonacilor, continand un aluat dulce preparat cu lapte si drojdie. Continutul bogat de ou si unt le face pufoase, perfecte pentru micul dejun si se pot face cu nuca, fructe uscate, bobite de ciocolata delicioasa, morcovi, spanac etc.
(surse; diferente, stiati ca)

 

INGREDIENTE

pentru 15 muffins :

  • 280 g de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 80 g de zahar brun
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 gr de unt topit
  • 20 cl de lapte
  • 1 lingura de mascarpone
  • 40 g ciocolata alba
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 25 cirese (fara samburi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cirese si ciocolata:

Incalziti cuptorul la 180-200 °C.


Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase.


Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea .


La urma punem vanilia si lingura de mascarpone. Se amesteca bine.


Umpleti formele la 1/3 cu compozitia, puneti o bucatica de ciocolata si acoperiti cu compozitia.


Decorati cu 3 jumatati de cirese.


Dati la cuptor pentru 20 minutes. Le scoateti si asteptati 5 minute inainte de a le scoate din forme.


Pofta Buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Catalina L 1

17.06.2015, 22:39

mirela0911 1

18.06.2015, 14:22

Yummy!

Raluca57 1

23.06.2015, 17:15

Mi-au iesit dementiale! am pus visine, bomboane de ciocolata taiate, rahat cubulete, iar deasupra le-am glazurat cu ciocolata imediat ce le-am scos din cuptor. Dupa trei zile sunt la fel de bune. Bune!!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi