Muffins cu miez de cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Sep 2011 | 2856 vizualizari

 

Unele dintre cele mai bune pe care le-am facut, adaptate dupa reteta Juliei careia ii multumesc mult :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua+2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de rom
  • 3 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 125 gr sana
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • Crema de cocos:
  • 2 albusuri
  • 8 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 lgt esenta de migdale
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu miez de cocos:

Incalzim cuptorul la 190C si pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale sau unse cu ulei si apoi presarate cu faina. Pregatim intai crema de cocos ca aluatul sa nu stea mult inainte de a intra in cuptor.


Crema de cocos:


Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi se pun esenta de migdale si fulgii de cocos pana obtinem o crema destul de tare.


Aluat:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei bezele. Apoi punem galbenusurile, pe rand, esenta, untul topit si sana. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaoa, in ploaie.


Asamblare:


In fiecare forma de muffin se pune o lingura de aluat, apoi o lingurita cu varf de crema de cocos, apoi o alta lingura de aluat acopera uniform crema.


Se tin la cuptor pana ce trec testul scobitorii. Cand sunt coapte uneori crapa deasupra.


 

TIPS-URI

1

Crema trebuie sa aiba muuult cocos, nu va speriati daca pare de-a dreptul vartoasa; daca nu e destul cocos, albusurile se vor umfla in cuptor, dar la final se vor si desumfla cand scoateti briosele la racit.

2

Daca lasati lingurita de crema neacoperita cu aluat, albusul se va coace ca "bezelui" :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu miez de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

LUK 1

06.09.2011, 12:54

Anamaria7 1

06.09.2011, 19:01

nuuu, Claudia, nu vreau sa te omor, doar sa iti indulcesc viata virtuala va multumesc! va pup

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:22

oh le ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu nuca de cocos