Muffins cu zmeura si lime

de T I M E A in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 3899 vizualizari

 

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si lime sa le serviti dimineata langa o cafea sau un ceai sau sa le luati cu voi la pachet

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pentru 12 buc
  • 2 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina (nici cu varf, nici rase, asa potrivite)
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • coaja si zeama de la o lamaie verde (lime)
  • zmeura – aprox 8 buc pentru fiecare cosulet (congelata am folosit eu)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu zmeura si lime:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute (2-3), apoi adaugam coaja si zeama de lime, turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si umplem fiecare cosulet de jumatate (folosim o lingura sau un polinic mic) si punem in fiecare cate 4 bucati de zmeura. Apoi completam fiecare cosulet cu restul de aluat si mai punem cate 4 bucati de zmeura.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, scoatem cosuletele pe un platou si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu zmeura si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (41)

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:27

kytz 1

08.06.2017, 10:19

Waw ! Ce bune trebuie să fie !

abstract01 1

08.12.2020, 00:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu mere si nuci