Muffins cu zmeura si lime

de T I M E A in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 4012 vizualizari

 

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si lime sa le serviti dimineata langa o cafea sau un ceai sau sa le luati cu voi la pachet

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pentru 12 buc
  • 2 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina (nici cu varf, nici rase, asa potrivite)
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • coaja si zeama de la o lamaie verde (lime)
  • zmeura – aprox 8 buc pentru fiecare cosulet (congelata am folosit eu)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu zmeura si lime:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute (2-3), apoi adaugam coaja si zeama de lime, turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si umplem fiecare cosulet de jumatate (folosim o lingura sau un polinic mic) si punem in fiecare cate 4 bucati de zmeura. Apoi completam fiecare cosulet cu restul de aluat si mai punem cate 4 bucati de zmeura.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, scoatem cosuletele pe un platou si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu zmeura si lime" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si visine