Mujadarah - Orez cu linte - Palestina

de Mitinita in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 3703 vizualizari

 

Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!

 

INGREDIENTE

  • 1 cup linte
  • 2 cup orez
  • 2 cepe mari
  • 3 cup apa
  • 1 lingurita chimion
  • 1/4 cup ulei
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujadarah - Orez cu linte - Palestina:

Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.

Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.

Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.

Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.

Se serveste garnisit cu ceapa prajita.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml 

2

nu e neaparat sa prajiti in aceeasi oala,eu am o oala mica de fonta si am prajit tot acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujadarah - Orez cu linte - Palestina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci